Polikarbonatne kritine

Svetloba je pomemben element bivanjskega prostora in prosojne polikarbonatne kritine imajo visok delež svetlobne prepustnosti (od 74 % do 87 % za prozorne plošče). Standardna dvostranska UV zaščita preprečuje, da bi plošče na soncu postale rumene in krhke. Zaradi nizke teže je montaža in obdelava enostavna. Odlikuje jih dobra odpornost na udarce in točo. Plošče se lahko montirajo na lesene kot tudi različne kovinske konstrukcije. Te so lahko ravne ali ločne. Pri ravnih je priporočen minimalni naklon 5°.

Izbirate lahko med naslednjimi vrstami prozornih plošč:

  • Večslojne polikarbonatne plošče LEXAN se pogosto uporabljajo za kritine avtomobilskih nadstreškov, nadstreškov teras, pergol, ipd. Ponudimo lahko ravne, valovite in trapezne polikarbonatne plošče.
  • Polikarbonatno steklo je po videzu zelo blizu steklu, le da je približno polovico lažje.
  • Valovite in trapezne polikarbonatne plošče se običajno uporabljajo za svetlobne pasove v kombinaciji z drugimi neprosojnimi kritinami ali kot samostojna kritina za nadstreške.
  • Polikarbonatna valovitka Diamond je kompaktna, 2,8 mm debela plošča s prizmatično reliefno strukturo na spodnji strani.
  • Polikarbonatna kritina Fastlock UNI je sistem 20 cm širokih, rahlo izbočenih enoslojnih plošč za prekrivanje vseh vrst nadstrešnic. Kritino pritrjujemo brez vrtanja, s pomočjo posebnih pritrdil, kar prepreči zamakanje.

Zastopamo

Lexan polikarbonatne plošče veljajo za ene izmed najkvalitetnejših tovrstnih plošč na trgu. Ponašajo se z najnižjim indeksom rumenenja. UV zaščita je, za razliko od običajnih tovrstnih materialov, standardno na obeh straneh. Kljub škodljivemu vplivu sončnih žarkov bodo plošče kasneje porumenele in ne bodo postale krhke.

Katalog Lexan

Akraplast je dolgoletni proizvajalec visoko kvalitetnih polikarbonatnih plošč. V ponudbi zagotavlja širok spekter oblik kvalitetnih profilov z ustrezno UV zaščito.

Katalog Akralux Minicel Katalog Akralux Panel Katalog Akralux Greca Katalog Akralux Onda

Galerija

Imate vprašanja? Želite ponudbo?

Kontaktirajte nas! Naši svetovalci vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za nakup.