Opečne kritine

Opečna kritina je do danes z večstoletno tradicijo najdlje na strehah slovenskih hiš. Opečni strešniki so izdelani iz naravnega materiala – gline, ki daje objektu lepoto in toplino, so okolju prijazni proizvodi, ki zagotavljajo kvalitetno in udobno bivanje.

Glina je material, ki je celo življenjsko dobo sposoben vpijati in oddajati vlago, zato za streho pokrito z glinenimi strešniki lahko z gotovostjo trdimo da diha. Površina strešnika je lahko naravna (žgana glina), engobirana ali glazirana – svetleča engoba. Barvni sloj je nanešen na surov strešnik že pred pečjo in se nato skupaj s strešnikom žge v peči.

Ker je opečna kritina povsem naravna, ima sposobnost zadržati vlago in jo kasneje spet oddati. V primerjavi z nekaterimi kritinami iz drugih materialov je to določena prednost, saj na spodnji strani strešnikov ne nastaja kondenz.

Nakup opečne kritine nam v osnovi pogojuje sam naklon ostrešja. Opečene kritine so primerne za pokrivanje od 10 stopinj naprej. Je pa potrebno vedeti, da je za vsak model in nizek naklon predpisana posebna podstreha, ki ji rečemo folija, saj mora pri zelo nizkih naklonih že folija zagotavljati vodotesnost strehe.

Strehe pokrite z opečnimi strešniki so odporne proti UV žarkom, kislinam ter bazam ter so negorljive in odporne proti zmrzovanju. Ne zahtevajo nobenega vzdrževanja in dosegajo dolgo življenjsko dobo. Opečni strešniki se ponašajo z življenjsko dobo do 100 let in jih je možno v celoti reciklirati.

Zastopamo

ERLUS
Strešnik ERLUS je naravni izdelek, za katerega je potreben čas: od pridobivanja keramične mase, žganja strešnikov, do njihovega pakiranja na palete preteče približno 30 dni. Strešniki pa morajo izpolnjevati tudi visoke zahteve. Ščititi morajo streho pred dežjem in vetrom. Morajo biti stabilni in izpolnjevati številne standarde. Vsa ta merila podjetje ERLUS izpolnjuje z visokotehnološkimi proizvodnimi metodami in bogatimi izkušnjami, ki jih imajo njihovi sodelavci.

Katalog Erlus

TONDACH®
ponuja številne strešne rešitve za novogradnje in sanacije. Je naravna opečna kritina, ki daje poudarek na kvaliteto, estetiko, funkcionalnost in trajnost.

Katalog Tondach Cenik Tondach

CREATON
Zagotavlja kakovost, na katero se lahko zanesete. S svojimi izkušnjami in več kot 130-letno tradicijo želi poživiti trg in vas kot stranko navdušiti z novo kulturo streh.

Cenik Creaton

BRAAS
Na izbiro strehe vpliva veliko kriterijev. Zahtevajo se najvišji standardi kakovosti, povprašuje se po individualni optiki in nenazadnje ugodni ceni. Keramični strešniki Braas so tudi na slovenskem trgu poznani po svoji odlični kakovosti in dovršenih oblikah.
Podjetje Bramac je generalni uvoznik strešnih kritin Braas.

Katalog BRAAS

Galerija

Imate vprašanja? Želite ponudbo?

Kontaktirajte nas! Naši svetovalci vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za nakup.