Bitumenske kritine

Bitumenska kritina se je kot kritina streh začela pospešeno uporabljati na začetku prejšnjega stoletja. Osnovna surovina bitumen ji zagotavlja vodoneprepustnost, odpornost proti vremenskim vplivom, ognju in mehanskim obremenitvam ter dimenzijsko stabilnost.

Bitumenska kritina se je najprej uporabljala najprej na ravnih strehah ali strehah z zelo nizkim naklonom, po drugi svetovni vojni pa so začeli proizvajati tudi bitumenske strešne plošče oz. t. i. bitumenske skodle.

Bitumenska kritina oz. hidroizolacija s posipom v trakovih je vsestransko uporabna kritina, ki ne zahteva vzdrževanja. V gradbeništvu se veliko uporablja za pokrivanje ravnih streh na večstanovanjskih blokih, hišah, industrijskih objektih itd. Bitumenski trak s posipom varimo na različne podlage brez vijačenja ali žebljanja. Posledično je streha popolnoma vodotesna. Gre torej za eno najbolj zanesljivih možnosti izvedbe ravnih streh.

Na poševnih strehah se najbolj pogosto uporablja bitumenska skodla, čeprav se lahko uporabljajo tudi bitumenski trakovi. Največja prednost bitumenske skodle je majhna teža, od 3 kg/m2 naprej, zato je primerna za vse vrste objektov kot so hiše, nadstreški, vrtne ute ali garaže. Zaradi majhne teže je primerna zlasti za adaptacijo strehe. V nekaterih primerih jo je možno položiti tudi preko obstoječe strešne kritine. Prav tako se lahko bitumenska skodla polaga na različne oblike streh, z različnimi nakloni, od 3° do 90°, z njo se lahko prekrije tudi neravne površine.

Bitumenska skodla je na voljo v najrazličnejših oblikah, od pravokotnih do več kotnih, ima različne dimenzije ter barve, ki z leti ne obledijo. Izjemno enostavno je tudi polaganje bitumenske strešne kritine. Odvisno od proizvajalca in kakovosti bitumenske skodle je možna tudi 25 letna garancija na bitumenske skodle.

Zastopamo

Isola
Skodle Isola so izdelane na nosilcu iz steklenih vlaken. Položene na leseno strešno ploskev zagotavljajo varno in funkcionalno streho za več desetletij! Kombinacija steklene koprene in gostega, prožnega bitumna omogoča, da je izdelek močan in istočasno zelo gibek. Velike samolepljive površine s posebnim močnim lepilom zagotavljajo trajno in vodotesno streho. S pomočjo pritiska in vročine se Isola bitumenske skodle trdno zlepijo ter zato uspešno kljubujejo viharjem in dežju. Posip iz škrilavca zagotavlja zaščito pred UV žarčenjem in pred mehanskimi obremenitvami.

Katalog Isola bitumenske kritine

Tegola Canadese
Bitumenska kritina je na slovenskem trgu prisotna že zelo dolgo in je ohranila pomembni delež med vsemi kritinami. Uporaba bitumenske kritine je izredno primerna za razgibane strehe, saj lahko iz osnovnega lista oblikujemo najzahtevnejše oblike in pokrijemo vse naklone od najmanjših (3°) do vertikal (90°). Prav zato je za razgibane strehe v primerjavi z drugimi kritinami cenovno ugodna, saj ni potrebe po dodatnih elementih, ki so vedno zelo dragi in pri razgibani strehi pogosto v celoti pomenijo več kot je strošek vseh osnovnih strešnih elementov.

Katalog Tegola Canadese

Fragmat
FRAGMAT je vodilni ponudnik širokega proizvodnega programa in rešitev na področju termoizolacij, hidroizolacij, ploskovnega ogrevanja in embalaže na slovenskem trgu.

Katalog Fragmat

Galerija

Imate vprašanja? Želite ponudbo?

Kontaktirajte nas! Naši svetovalci vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za nakup.