Strešne folije

Prodajni program zaščitnih folij obsega široko paleto namenskih folij za uporabo na objektih in različnih strešnih konstrukcijah.

Folije igrajo ključno vlogo pri zaščiti zgradb pred vremenskimi vplivi in pripomorejo k ugodni klimi v bivalnih prostorih. Poleg izboljšanja energijske učinkovitosti omogočajo dolgotrajno in učinkovito zaščito objektov pred kondenzacijo, vdorom vode in pregrevanjem zraka.

Parne zapore

Parna zapora povsem prepreči prehod vlage skozi konstrukcijo objekta. S tem preprečimo, da vlaga, ki nastane v prostoru zaradi različnih opravil prehaja globlje v sloje ostrešja in izolacijo in povzroči kondenzacijo. Zaradi vgradnje parne zapore objekt ne diha, zato je prezračevanje pomembno. S pravilno vgradnjo in pravilno izvedbo detajlov podaljšujemo življenjsko dobo objekta.

Glavni namen je, da preprečujejo vdor pare in vlage v izolacijo in s tem podaljšujejo življenjsko dobo sami izolaciji. Posebej je potrebno biti pozoren glede izvedbe detajlov. Zmanjšujejo toplotne izgube objekta. Seveda se vgrajujejo na notranji, topli strani izolacije.

Parne ovire

Parne ovire upočasnjujejo in kontrolirano uravnavajo prehod vodne pare skozi gradbeno konstrukcijo, ki meji na ogrevan in neogrevan prostor oz. na zunanji zrak. Tudi tu je pomembna izvedba detajlov.

Parna ovira deloma preprečuje prehod vodne pare. Zaradi svoje strukture folija še vedno omogoča dihanje konstrukcije in enakomeren prehod vodne pare. V tem primeru para lahko prehaja v toplotno izolacijo, ta pa se suši tako navzven, kot tudi navznoter. Pri vgrajevanju parne ovire, moramo izbrati pravilno kombinacijo ovire in izolacije, saj lahko le tako izboljšamo klimo v notranjosti objekta.

Paroprepustne folije

Paroprepustne strešne folije imajo pomembno vlogo kot sekundarna kritina pri zaščiti strešnih konstrukcij. Ščitijo toplotno izolacijo in samo stavbo pred vlago, ki bi lahko prodrla pod površino strešne kritine. Osnovna značilnost paroprepustne folije je, da vodno paro iz notranjosti stavbe prepušča navzven v prezračevalno zračno režo ostrešja, ne da bi se pri tem ogrozila vodotesnost strešne konstrukcije proti notranjosti.
Omogočajo prehod vodni pari iz toplotne izolacije. S tem zmanjšujejo možnost kondenzacije vlage. Pomembna je prepustnost folije za vodno paro, ki ga označuje faktor Sd in naj bo čim nižji.
Pomembna je tudi UV obstojnost folije, ko je streha še v fazi prekrivanja in varovanje hiše pred dežjem, ko na njej še ni kritine.

Galerija

Imate vprašanja? Želite ponudbo?

Kontaktirajte nas! Naši svetovalci vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za nakup.