Strešna okna VELUX in TONDACH

Potrebujete v vašem domu več prostora. Pogosto je ceneje, da uredite podstrešje, kot pa da gradite prizidek ali kupite novo hišo. Tudi na majhni kvadraturi ali neizkoriščenemu podstrešju se lahko uredijo prijetni bivalni prostori. Pri ureditvi podstrešja pa je eden izmed najpomembnejših vidikov za kvalitetno bivanje izbira ustreznih strešnih oken.
Količina svetlobe, ki jo v posameznem prostoru potrebujete, je odvisna od njegove namembnosti. Za bivalne prostore, kot so kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, potrebujete po slovenskih predpisih vsaj 20% okenskih površin glede na tloris prostora. Pri tem pa ne smete pozabiti, da nekateri prostori, kot na primer otroške sobe, potrebujejo več svetlobe, saj otroci v njih preživijo veliko časa.

V ponudbi imamo VELUX in TONDACH strešna okna. Obrnite se na nas in dovolite, da vam pomagamo pri načrtovanju gradnje ali prenove vaše mansarde.

Velux

KLASIČNA STREŠNA OKNA

VELUX strešna okna s sredinskim vpetjem ponujajo veliko za svojo ceno in so zelo praktična. Izbirate lahko med različnimi materiali na notranji strani – impregniran naraven ali belo barvan les ali plastificirano belo strešno okno, na zunanji strani pa so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi.

PANORAMSKA STREŠNA OKNA

Zgoraj in sredinsko vpeto strešno okno je primerno za prostore, kjer je dostop do okna neoviran, spodnji rob okna pa vgrajen na višini od 110 do 150 cm. Zaradi optimalnega kota odpiranja je priporočen naklon vgradnje med 30 in 45 stopinjami. Na voljo v leseni in plastificirani izvedbi.

STREŠNA OKNA INTEGRA

Enostavno odpiranje/zapiranje strešnih oken, rolet in senčil omogoča motor na električni ali solarni pogon, ki ga upravljate preko brezžičnega stikala na steni. Odlična rešitev za visoko vgrajena strešna okna in začetek pametnega doma.

STREŠNI BALKON IN TERASA

S strešnimi balkoni in terasami VELUX CABRIO® izkoristite neizkoriščeni prostor ter dodajte novo dimenzijo svojemu domu. S temi inovativnimi okni si privoščite več dnevne svetlobe, svež zrak in neposreden dostop na prosto.

VELUX FRČADA

Če je v mansardi potrebno več stojne višine pri oknih, se lahko odločite za poseben element – VELUX Frčada. Na voljo sta dve varianti VELUX Frčada, kjer so okna vgrajena v kombinaciji zgoraj in spodaj, in VELUX Mini frčada, kjer se poveča naklon vgrajenega okna.

KOMBINACIJE STREŠNIH OKEN

Kombinacije strešnih oken VELUX prinašajo več dnevne svetlobe, kar izboljša bivalne pogoje za delo in sprostitev, hkrati pa čudoviti razgledi vplivajo na naše dobro počutje. Nenazadnje pa kombinacije strešnih oken vplivajo odlično zasnova in vrhunska estetskost stavbe.

SENČILA IN ROLETE

Ne glede na to ali želite prostor zasenčiti, dekorirati, omiliti vstop sončne svetlobe ali ga popolno zatemniti – nova kolekcija senčil in rolet ponuja rešitev za vsak prostor.

STREŠNA OKNA ZA RAVNO STREHO

Nova generacija oken za ravno streho VELUX prinaša več dnevne svetlobe in ponuja boljši pogled na nebo kot kdaj koli prej. Vsako okno za ravno streho ima osupljivo patentirano zasnovo od stekla do roba in ponuja vrhunsko udobje v zaprtih prostorih.

Tondach

LESENA STREŠNA OKNA

Osnovni material za izdelavo oken je posebej izbran visokokakovosten borov les, lepljen v slojih. Les je vakuumsko impregniran z okolju prijaznim akrilnim lakom v naravni barvi. Za prostore z občasno povečano vlažnostjo (kuhinje, kopalnice) priporočamo leseno okno, zaščiteno s tremi sloji belega poliuretanskega laka. Površina je popolnoma gladka in izredno vzdržljiva.

PVC STREŠNA OKNA

PVC strešna okna so namenjena prostorom s stalno povečano stopnjo vlage (kopalnice, pralnice, kopališča). Okna so narejena iz PVC profilov, ojačanih s pocinkanim jeklom, kar profile uvršča v razred A – najvišjem po standardu EN 12608.

SENČILA

Večajo trajnost in zasebnost vašega doma, zmanjšujejo hrup dežja in toče ter ščitijo okno pred kopičenjem snega in listja. Na voljo so zunanja in notranja senčila, ki omogočajo delno ali pa celotno zatemnitev.

KOMPLET ZA ELEKTRIFIKACIJO

Komplet za električno upravljanje z okni omogoča estetsko avtomatizacijo ročnega strešnega okna. Z daljinjskim upravljalcem lahko uravnavate stopnjo zračenja prostorov. Motor se lahko vgradi na strešna okna s središčnim vzmetenjem in na okna nestandardnih dimenzij. Komplet za elektrifikacijo se lahko vgradi na vsa lesena Tondach strešna okna.

Galerija

Imate vprašanja? Želite ponudbo?

Kontaktirajte nas! Naši svetovalci vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za nakup.