Rheinzink

RHEINZINK® je vrhunska blagovna znamka titancinkove pločevine za strešne kritine, fasadne obloge in za odvajanje meteorne vode v petih produktnih linijah CLASSIC, prePATINA ECO ZINC, ART COLOR, GRANUM in PRISMO. Sistemi strešnih kritin in fasadnih oblog RHEINZINK s 40-letno garancijo so s svojo ravno linijo in jasno strukturo, nadvse priljubljeni med načrtovalci in investitorji. Na fotografiji desno je predstavljena produktna linija prePATINA, ki je na voljo v sodobni modro-sivi in temno-sivi površini. S kombinacijo različnih širin in dolžin omogočata nadvse kreativno zasnovo vaše fasade.

Produktne linije pločevine RHEINZINK®

prePATINA ECO ZINC

Konec osemdesetih let je RHEINZINK kot prvi proizvajalec razvil postopek patiniranja titancinkove pločevine. Z inovativnim procesom patiniranja se že v tovarni zagotovi končni videz površine in tako nastaneta površini prePATINA ECO ZINC blue-grey oziroma prePATINA ECO ZINC graphite-grey. Ta barvni videz ni premaz in zato ostanejo vse pozitivne lastnosti masivnega cinka ohranjene, ki bi se sicer na objektu oblikovale šele čez vrsto let. Dodatna prednost naravnega nastajanja patine ali s proizvodnim postopkom patiniranja je tudi v tem, da se morebitne praske zaradi nenehnega nastajanja patine samostojno obnovijo in zato tudi niso vidne. Produktna linija prePATINA ECO ZINC je okolju prijazna, ne potrebuje vzdrževanja in je s svojimi lastnostmi odlična izbira za izvedbo objektov z individualnim karaterjem.

BLUE GREY

GRAPHITE GREY

CLASSIC

Izvirno, naravno in uveljavljeno: RHEINZINK-CLASSIC je v zadnjih več kot 50-ih letih dokazal svoje odlične lastnosti za strešne kritine. V odvisnosti od podnebnih razmer se iz bleščeče površine postopoma razvije žametna modro-siva patina, ki daje vsakemu objektu karizmo in individualen značaj. Pločevina RHEINZINK-CLASSIC je uporabna za vse kleparsko izvedene strešne kritine in predstavlja hkrati odlično simbiozo sodobnega videza in tradicije.

BRIGHT ROLLED

GRANUM

RHEINZINK razširja ponudbo visokokakovostnih površin za dvema fosfatiranima različicama: GRANUM skygrey in GRANUM basalte. Siva eleganca GRANUM skygrey deluje v svoji zadržanosti estetsko, avtentično in samozadostno. GRANUM basalte se predstavlja kot temno siva, skoraj črna različica. Puristično profesionalna in natančna. Sivi odtenki nudijo možnosti za individualnost in sodobno, transparentno arhitekturo. Z domišljenimi kombinacijami z materiali kot so les, naravni kamen, mavčne ali zastekljene površine se ustvari umetelni urbanizem z jasnim kontrastom. Odpirajo se nove možnosti za umestitev edinstvenih predmetov v sodoben kontekst.
Površini skygrey in basalte v produktni liniji GRANUM odlično dopolnjujeta obstoječe RHEINZINK produktne linije. Plemenit, matiran videz je dosežen s fosfatiranjem površine na osnovi najsodobnejše in okolju prijazne proizvodne tehnologije. Fosfatni sloj je dolgotrajen, vremensko odporen in trajen ter ima videz značilne strukture naravne patine.

SKY GREY

BASALTE

PRISMO

Barve ustvarjajo vzdušje, kažejo značaj in stimulirajo. S produktno linijo PRISMO, naravno linijo izdelkov RHEINZINK z barvnim nanosom, objekti pritegnejo pozornost, medtem ko se še vedno zlivajo s svojo okolico. Ustvari se edinstven videz, ki živi in upodablja naravo. V harmonični kombinaciji z naravnimi materiali, kot je les, RHEINZINK-PRISMO vsakemu projektu daje videz edinstvenosti.

Estetski videz
Šest barvnih odtenkov, ki so navdihnjeni z naravo, poudarja koncept gradbeništva, nenavadna pol prosojnost barvnega nanosa pa daje estetski videz. Odtenki zlate, rjave, modre, rdeče, zelene in črne so izraz naravnosti, katere se povezujejo z osnovnimi elementi zemlja, ogenj, voda in zrak.

Večplastnost
Osnova linije PRISMO je fosfatirana površina GRANUM skygrey, prevlečena s polprozornim PU lakom. Nastali barvni učinki vključno s strukturo površine klasičnega cinka dajejo objektu nepričakovan privlačen videz. Skupaj z drugo RHEINZINK barvno različico, artCOLOR, ki navdušuje s svetlim barvnim spektrom, zdaj RHEINZINK nudi dve kreativni rešitvi za individualni videz vsakega doma.

GOLD

BROWN

BLUE

RED

GREEN

BLACK

RHEINZINK® – CELOSTEN PROGRAM ZA ODVAJANJE METEORNE VODE

RHEINZINK-sistemi odvajanja meteorne vode nudijo številne oblike in individualne možnosti uporabe. Obsegajo polkrožne in oglate strešne žlebove, odtočne cevi, številne posebne oblike v običajnih dimenzijah in ustrezno dodatno opremo kleparskih izdelkov.

S približno 500 različnimi proizvodi nudi RHEINZINK-sistem odvajanja meteorne vode zatorej varnost, odličen medsebojno usklajen asortiment. Ali v površini RHEINZINK prePATINA bright rolled, RHEINZINK prePATINA blue-grey, RHEINZINK prePATINA graphite-grey – vsi končni proizvodi in posebne izvedbe po naročilu so iz enakega materiala.

Predvsem nastanek naravnega zaščitnega sloja vpliva, da RHEINZINK-sistemi odvajanja meteorne vode izpolnjujejo svojo funkcijo več desetletij brez vzdrževanja.

Označevanje proizvodov RHEINZINK®

Evropski standardi zavezujejo proizvajalce k označevanju proizvodov. Pristnost RHEINZINK® proizvodov je označena z naslednjimi oznakami:

  • RHEINZINK® plošče in trakovi: Neprekinjeno barvno žigosanje na spodnji strani pločevine.
  • Žlebovi in odtočne cevi: Neprekinjeno žigosanje kot vtisnjen RHEINZINK žig.
  • Oprema za odvajanje meteorne vode: Kot vtisnjen RHEINZINK žig, ki ga lahko najdete na vseh proizvodih za odvajanje meteorne vode. Ta sistem je s skoraj 500 elementi medsebojno usklajen in zatorej zagotavlja natančno prileganje.

QUALITY ZINC – Merilo za gradbeni cink

Pločevina RHEINZINK® je pod permanentnim tujim nadzorom s strani tehnične nadzorne inštitucije TÜV Rheinland. Ta priznana nemška nadzorna družba je razvila lastne kriterije za kakovost gradbenega cinka. Katalog kriterijev kakovosti obsega vse značilnosti materiala in dovoljene tolerance glede kakovosti polproizvodov (trakovi in plošče).

Zunanji nadzor se izvaja šestkrat letno brez predhodne najave s strani nadzornika družbe TÜV Rheinland. Poseben predmet nadzora so tiste značilnosti kakovosti, ki presegajo zahteve standarda, kot na primer:

  • minimalno dopustno odstopanje glede debeline ±0,020 mm
  • minimalne tolerance glede dolžine in širine +2,0/-0 mm
  • zvišana meje raztezanja (Rp 0,2).

Galerija

*slike so s spletne strani Rheinzink

Imate vprašanja? Želite ponudbo?

Kontaktirajte nas! Naši svetovalci vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za nakup.